Judo- en jiujitsuvereniging Shizen Hontai

Sinds 1961 een begrip in Veldhoven.

Eén keer per jaar vindt op een zondagmiddag in oktober voor de kleinste judoka's (5-12jr) de spellenmiddag plaats. Deze middag wordt georganiseerd door Don Mangé met medewerking van de overige trainers en een aantal oudere judoka's. Die zetten alle spellen 's-ochtends klaar en ruimen op het eind van de middag alles weer op. Tussendoor vinden ze ook nog tijd om tijdens de spellen de kinderen te begeleiden.

Als alles is klaargezet komen er rond het middaguur ruim honderd kinderen de grote zaal van sporthal 'De Springplank' binnenstormen. De eerste taak van de leiding is al deze kinderen verzamelen en op te delen in groepjes van ongeveer acht personen. Dan krijgt elk groepje een leider toegewezen en mogen de kinderen zelf kiezen welk spel ze willen doen, als dit tenminste nog vrij is. Elk jaar zijn er weer andere spellen met ballen, knikkers, stokken, touwen en andere attributen. Ook zijn er een aantal vaste onderdelen zoals apenkooi, springkussen, film kijken en penalty schieten. Elk spel duurt ongeveer tien minuten, dus op zo'n middag kun je heel wat verschillende spellen doen. Toch zijn er op het eind altijd nog spellen over, waar de judoka's niet aan toe zijn gekomen. Niemand hoeft zich dus te vervelen; kun je nagaan hoeveel spellen er wel niet zijn.

Met elk spel kunnen punten verdiend worden, die door de leiding nauwkeurig worden genoteerd op een scorelijst. De groep die op het eind van de dag de meeste punten heeft verzameld heeft gewonnen, dus iedereen doet erg z'n best en moedigt de andere teamleden aan. Van al die activiteiten worden kinderen hongerig, dus tussendoor is er ook nog tijd gereserveerd om een plak cake te eten en limonade te drinken. Om vier uur worden de kinderen weer opgehaald door de ouders en verzorgers, maar niet voordat ze allemaal nog een prijsje hebben gekregen.

Inschrijfformulieren voor de spellenmiddag worden een aantal weken vantevoren in de judoles uitgedeeld en kunnen ook weer bij de eigen judotrainer worden ingeleverd.

BUDO

Bij Shizen Hontai kun je 3 verschillende sporten beoefenen.

Judo

De meeste lesuren zijn voor de jeugd vanaf vijf jaar, maar ook de senioren komen aan bod bij Shizen Hontai. Kijk in het trainingsoverzicht op welke dagen en tijden jij bij Shizen Hontai terecht kunt. Het staat alle judoka's vrij om meerdere trainingen te volgen zonder extra kosten.

JiuJitsu

Shizen Hontai biedt leden van 10 jaar en ouder de mogelijkheid om naast judolessen ook jiujitsutraining te volgen. Bij jiujitsu komen naast diverse judotechnieken ook trappen, stoten en klemmen aan bod. Jiujitsu is dan ook interessant voor judoka's die een extra dimensie toe willen voegen aan hun vechtsport. Daarnaast is jiujitsu uitermate geschikt als zelfverdediging voor meisjes en vrouwen..

A-Judo

A-judo staat voor judo voor mensen met een beperking. Iedereen die een beperking heeft en van de arts mag judoen is welkom. Bij Shizen Hontai kunnen judoka's al vanaf 5 jaar aan deze lessen deelnemen. Shizen Hontai heeft 2 groepen A-Judo

Judopakken of andere artikelen

Judopakken of andere artikelen

Sinds kort is het mogelijk om tassen, t-shirts, sweatshirts en andere artikelen bedrukt met het Shizen Hontai logo te kopen.

Klik hier