Home Kamp 2012
Verslag Shizen Hontai kamp PDF Afdrukken
woensdag 20 juni 2012 11:50

Het Shizen Hontai jeugdkamp zit er weer op, wat was het gezellig!

Dit jaar was de organisatie van ons kamp anders dan andere jaren. Sven organiseerde het kamp als opdracht voor zijn opleiding Sport en Bewegen. Gelukkig had hij hulp van Geert, Juriaan, Bart en Renate en een flink aantal vrijwilligers die hem wilde assisteren als leiding tijdens het kamp. Na weken van voorbereiding en het maken van een draaiboek kreeg Sven een GO van school en kon dan op vrijdag 11 mei het kamp van start gaan. Rond 18.00 uur was alle leiding aanwezig op het POLVO kamp waar we eerst hebben kunnen genieten van een lekker bord macaroni. De kookkunst van Bart en Dimph beloofde wat voor de komende dagen… De bedden werden verdeeld, de juiste maat T-shirt werd gezocht, zodat we duidelijk zichtbaar als CREW waren, de muziekinstallatie werd aangesloten en toen om 19.15 uur de eerste kinderen kwamen zat er bij de leiding de stemming al goed in. Laat maar komen, die kids.

En die kwamen….. Rond 20.30 uur waren alle 32 kinderen present, had iedereen een slaapplaatsje gevonden, waren de groepjes gevormd en waren na veel geknuffel, de ouders allemaal huiswaarts gekeerd. Als eerste stond er een dierengeluidenspel op het programma. Per team kreeg je een lijst met dieren, welke je moest zoeken in een bosperceel. Dat was best wel spannend, in het donker met alleen je zaklamp, op zoek naar begeleiders die dierengeluiden maakten maar zich ook goed verstopt hadden. Helaas deed er een heel vervelend varken mee, die dacht dat hij in een boom woonde en zodoende door veel teams niet gevonden werd. Na dit spel met z’n allen teruggelopen naar het kamp en daar stond drinken klaar met een broodje warme knakworst. Even bijkomen en toen volgde er nog een boswandeling door het donker.  Na terugkomst nog een beker warme chocolademelk en daarna ging iedereen zijn/haar bed opzoeken. Het was al ver na middernacht!

Tot op zaterdagochtend om 6.00 uur de eerste kinderen de oogjes al weer open hadden. Er ontstond spontaan een klein kussengevecht (trainen voor ’s avonds!) In de ontbijtzaal aangekomen zagen wij een heus scorebord. Het kamp stond in het teken van de Olympische spelen en elk team vertegenwoordigde een Olympisch land. De eerste scores waren bekend en team Engeland stond op de 1e plaats. Na gezellig ontbeten te hebben was het tijd om naar buiten te gaan. Er stonden heel wat leuke spelletjes op het programma. De dag begon met een spel waarbij de verloren olympische medailles gezocht moesten worden. Althans dat dachten we. Inmiddels was er opmerkelijk huisdier ten tonele verschenen. Spark, het varken! De dames van team Spanje hadden een houten varken geadopteerd en omdat een aantal heren uit andere teams hun zinnen op dit bijzondere diertje gezet hadden, moest er eerst een stal voor Spark gezocht worden zodat hij niet gestolen kon worden, Toen dit probleem opgelost was kon de dag echt van start gaan.

Na veel zoek en puzzelwerk waren de medailles terecht en was er als beloning een lekkere snoepzak. Team Spanje had was de snelste en had dit spel dus gewonnen. Daarna volgde er een estafettespel waarbij er van allerlei spelletjes gedaan moesten worden en er weer punten gescoord konden worden. Zaklopen, doelschieten, kabelbaan, diaboloën, jeu de boulles ballen in een mand enz enz. Meneer Don kwam nog even op bezoek met zijn kleinzoon en bracht de zon mee. Daarna was het tijd voor handen wassen en lekker lunchen. Team Spanje had de meeste punten behaald en stond nu op de 1e plaats. De middag stond in het teken van trefbal, voetbal en rugby. Ieder team speelde per sport 3 partijtjes van elk 10 minuten. Helaas voor team Japan, zij wonnen geen enkel spel wat niet zo prettig voor de score was. Maar zij konden dit weer goedmaken tijdens het houtsprokkelen. Ieder team moest hout gaan zoeken want ’s avonds na de bonte avond werd het Olympisch vuur ontstoken en daar is véél hout voor nodig. Alle teams deden enorm goed hun best maar ook hier eindigde team Spanje weer op de 1e plaats. Nu was bij team Spanje (en fan vanaf het eerste uur Dylan) het volgende probleem ontstaan. Wat zou er ’s avonds met Spark, het houten varken gebeuren? Kampvuur, hout, varken roosteren? Er werd weer een veilig plekje voor het diertje gevonden en toen kon er geoefend worden voor de bonte avond. Lekker met je team samen brainstormen over wat er op het “podium” opgevoerd zou gaan worden en daarna oefenen en attributen zoeken.

Tijdens dit oefenen hadden Bart en Dimph de tafels gedekt en kon er gegeten worden. Frietjes met iets lekkers, want volgens Bart hoort dat zo op een kamp. Friet eten!

Inmiddels arriveerden er diverse gasten. Meneer Antoon was er met zijn sprookjesboek, opa en oma van Sven, Ingmar, de leraar van Sven en echtgenoot en dochter van Renate. Allemaal benieuwd naar wat ze te zien zouden krijgen die avond.

Eindelijk was het dan tijd voor de optredens. Er werd een quiz gehouden, een toneelstuk opgevoerd, er waren boskikkers o.l.v. Luc en nog veel meer. Toen was het tijd voor het traditionele verhaal van Antoon. Voor degenen die hier nog niet bekend mee zijn: Antoon gaat een sprookje vertellen en elk figuur uit het sprookje wordt uitgebeeld door de leiding. Deze weten vooraf wel wie ze zijn zodat ze attibuten kunnen verzamelen en zich kunnen verkleden, maar het verhaal kennen ze nog niet. Als Antoon begint te vertellen is het de bedoeling dat ze direct gaan uitbeelden. Hilariteit ten top! Dit jaar was het verhaal van éénoogje, tweeoogje en drieoogje aan de beurt.Er was een gemene moeder, een knappe prins op een paard, een heupwiegende bosfee, 3 dochters waarbij de ogen vreemd stonden en een geit! Nadat tweeoogje nog lang en gelukkig verder leefde met haar prins, was het tijd voor het Olympisch vuur. In de vuurcirkel was een groot vuur ontstoken en verschenen er al snel kleinere vuurtjes waarboven de worstjes en marshmellows geroosterd konden worden. Ook kwam meneer Rob nog even kijken of het vuur goed brandde. Inmiddels was er binnen al een groot kussengevecht gaande. Tijd voor het bezoek om weer huiswaarts te keren zodat de leiding gezellig mee kon gaan doen. Daarna gingen sommigen zich wassen en tandenpoetsen en de rest stapte zo hun bed in, moe van een hele dag buiten spelen. Het was dan ook héél snel stil in de slaapzalen.

En ineens was het zondagochtend. We hadden ons allemaal een klein beetje verslapen. Aan de ontbijttafels was het verdacht stil. We hadden een jarige job in ons midden dus moest er gezongen worden en werden we getracteerd op iets lekkers. Daarna was het tijd om de spullen in te pakken en ervoor te zorgen dat de slaapkamers leeg waren. Toen dat klusje geklaard was en de toeter weer ging was het tijd voor de speurtocht. Per team konden hier veel punten gescoord worden. Spanje was al niet meer in te halen, maar het was spannend welk team er op de 2e, 3e en 4e plaats zou eindigen. In de bossen was door Geert en Luc een tocht uitgezet met vragen om op te lossen en opdrachten om uit te voeren. Aan het einde van de speurtocht was er op het POLVO kamp nog een zeepbaan. De kinderen waren nog té schoon om zo mee naar huis geven. En de leiding was het er over eens dat dit niet kon. Inmiddels waren er al een aantal ouders gearriveerd om hun kindje(s) op te halen en hebben van dit spektakel nog even kunnen meegenieten. Toen rond drie uur alle teams binnen waren en ze nog een lekkere hamburger gegeten hadden, was het tijd voor de prijsuitreiking.

Nadat de prijsjes waren uitgereikt, de teamfoto’s meegegeven waren en veel knuffels over en weer en handen geschud waren, was het op het Polvo kamp weer rustig. Na een laatste rondje over het terrein kon ook de leiding moe maar voldaan weer naar huis.

Sven, Geert, Juriaan, Bart, Malou, Lisan, Udin, Mees, Dimph, Ruud, Luc en Ferry

Bedankt voor weer een supergezellig weekend samen met al onze kleine deelnemertjes!

Renate

Er zijn nog een aantal achtergebleven voorwerpen mee naar Veldhoven gegaan. Jassen, t-shirts, spijkerbroeken, een onderlaken enz enz. Mis je iets, kan je contact opnemen met Renate tel: 040 2544393