Home Kamp 2013
Verslag Shizen Hontai jeugdkamp 2013 PDF Afdrukken
maandag 01 juli 2013 17:07
Vrijdag 14 juni was het zover, het jeugdkamp voor onze leden tot en met 14 jaar kon weer van start gaan. Er waren voldoende inschrijvingen om er een paar gezellige en actieve dagen van te maken. Rond 18.00 uur was de meeste leiding al aanwezig om alles voor te bereiden voor wat er zou gaan gebeuren de komende twee dagen.

Bart en Dimph hadden al heerlijk gekookt voor de crew, en onder het genot van een lekkere maaltijd kregen wij van Geert de laatste mededelingen en instructies doordoor. We konden rekenen op 37 deelnemers.  

Rond half acht kwamen “onze kids” richting Polvo. Nadat de 5 groepen ingedeeld waren, kon iedereen een slaapplaatsje gaan zoeken. Daar kwamen we tot de ontdekking dat er meer kinderen aanwezig waren dan we dachten! Een leuke verrassing!  Hier en daar werden de slaapkamers heringedeeld, de leiding verhuisde naar (slaap)banken, luchtbedden en slaapmatten en kon er een begin gemaakt worden met het eerste spel.  Maar niet voordat we onze jarige jet gefeliciteerd hadden. Noor was jarig  en wilde graag met ons vieren.

We liepen naar het bos om daar een dierengeluidenspel te spelen. Het was de bedoeling dat je met je team de dieren van het lijstje ging zoeken. Je moest je oren goed gebruiken want ze zaten goed verstopt en maakten alleen maar hun geluid. Daarnaast moest je goed uitkijken voor de apen en de stropers, want deze konden de verzamelde handtekeningen weer afpakken.  Ernie en Geert vonden in de bossen nog een ander diertje wat niet op de lijst stond. Bambi. Een pasgeboren reekalfje.  Nadat dit spel gespeeld was zijn we met zijn allen weer terug naar  het kamp gelopen waar er drinken klaar stond. Maar er stond meer op het programma voor die avond. Een dropping. De kinderen werden in 3 groepen verdeeld. De jongsten werden het minst ver gedropt maar de oudsten...............Met 3 auto’s vertrok de  tweede groep, maar  wat was er gebeurd,  er kwamen maar 2 auto’s  terug naar het kamp. Was het de grote verdwijntruc? Nee hoor, Sven was even vergeten dat hij niet echt goed bekend was met het rijden langs modderige weilanden, en had de auto elders geparkeerd. Rond 02.00 waren alle groepen “binnen” en lag iedereen in bed.

Het was al snel tijd om te ontbijten.  Deze ochtend en een deel van de middag stond in het teken van een foto/puzzeltocht. Ingmar en Renate waren al vroeg uit de veren om deze tocht uit te zetten. Na het ontbijt kregen de groepen en hun begeleiders de laatste instructies van onze spelleider Sven en konden de groepen vertrekken. Men moest een route volgen welke met foto’s aangegeven werd. Tijdens de tocht moesten er vragen beantwoord worden en waren er diverse spelletjes te spelen waarmee veel punten verdiend konden worden. Ballengooien, spijkerpoepen, zaklopen, appeltaart eten, broekhangen, er moest van alles gedaan worden. Het thema van dit jaar was ORANJE en de tocht was een kleine versie van de tocht die koning Willem Alexander en koningin Maximá ieder jaar lopen tijdens koninginnedag. Een flinke regenbui vergezelde ons het eerste half uur, maar toen is toch de zon gaan schijnen. Bart en Dimph konden zelfs de lunch in de bossen serveren....Rond een uur of drie was iedereen weer terug op het Polvokamp en kwam meneer Don eens even poolshoogte nemen hoe het de kleinzoons verging en hoe de kabelbaan opgehangen was. Op het Polvoterrein werd inmiddels druk hout gesprokkeld voor het kampuur van die avond. Oh, en er moest nog geoefend worden voor de bonte avond. Dus iedereen druk tot het avondeten.

Nadat de frietjes, kroketten en frikadellen verorberd waren en er een heus podium verschenen was, kon er een start gemaakt worden met de diverse act’s. We werden getrakteerd op de Harlem Shake, een lollig toneelstukje met jongens in handdoeken, er  was een ontvoering met spoken en Ernie deed zijn bandenopblaasact!  Onze nieuwe gezichten binnen de leiding, Robbie en Denise, werden op het podium geroepen voor het debutantenbal. Het sprookje van Hans en Grietje werd uitgebeeld door de leiding en als klap op de vuurpijl zagen we Ernie en Geert in een wereldsketch. De stunt van Sven en zijn Kaatje werd aan iedereen nog eens beeldend toegelicht. Hilariteit ten top en gelukkig lachte het slachtoffer het hardste mee.

Daarna snel met zijn allen naar de vuurkring waar een groot kampvuur aangestoken werd. Na een tijdje ontstonden er kleinere vuurtjes waarboven de kinderen die nog  honger hadden een worstje konden bakken. ’s Middags waren hiervoor al stokken door Ferry van een punt voorzien. Het liep al tegen middernacht toen de verzoeken om het traditionele kussengevecht bij de leiding binnenkwamen. Binnen de kortste keren vlogen de kussens, schoenen en andere zaken je om de oren. De schade achteraf was één blauw oog.

Nadat sommigen de tanden hadden gepoetst en de rest met moddersporen hun bed in waren “gedoken” was het al snel zondagochtend. Nadat iedereen door Bart met twee pannendeksels wakker gemaakt was, werden eerst de tassen ingepakt en buiten gezet. Daarna was het tijd voor het ontbijt. Even gezellig nakletsen over de bonte avond.

Terwijl een deel van de leiding een start maakte met opruimen, gingen de kinderen naar het voetbalgedeelte waar Maloe en Denise een spel met hen gingen doen. Veel vragen beantwoorden en tussendoor spelletjes doen waar punten én een lekkere snoepzak gewonnen konden worden. Toen de toeter weer ging  kon iedereen bij Bart een broodje hamburger komen halen. Denise en Geert vonden dit een goed moment om nog een curry mayo gevecht te gaan houden. Een gevecht-speciaal zullen we maar zeggen, maar dan zonder uitjes!

De kinderen gingen weer terug om nog een uurtje lekker te sporten zich uit te leven aan de kabelbaan. Ineens was het tijd en kwamen er al ouders om hun kroost op te halen. Het was vaderdag en thuis was er misschien ook nog een feestje. Tijd voor Sven om voor  de allerlaatste keer te toeteren. Omdat er gedurende het hele kamp een scorebord bij gehouden was konden we al snel overgaan tot de prijsuitreiking. De nummers 1 t/m 5 werden bekend gemaakt en voor iedereen was er een prijsje en een groepsfoto. Rond half vier was het weer stil op het Polvokamp en kon de leiding weer terugblikken op een super geslaagd en gezellig kamp.

Sven, Ingmar, Maloe, Marinke, Ferry, Udin, Ernie, Robbie, Dimph en Denise, BEDANKT voor jullie aanwezigheid en hulp vooraf en tijdens het kamp. Hopelijk zien we jullie volgend jaar weer als leiding bij Polvo!

 

De kampcommissie.

 

Er is nog een aantal gevonden voorwerpen terug naar Veldhoven gegaan. Broeken, shirtjes, vesten, ondergoed en een hoofdkussen. Mis je iets dan kun je contact opnemen met Renate. 040-2544393