Home Kamp 2014
Het Shizen Hontai jeugdkamp 2014 in Disney sfeer! PDF Afdrukken
zondag 06 juli 2014 11:54

Na een week van regen ging dan toch vrijdag 16 mei de zon schijnen en dat was maar goed ook want die dag zou het jeugdkamp weer voor drie dagen van start gaan. Na weken van voorbereiding was de leiding er klaar voor om de jeugd van onze vereniging weer een leuk en actief kamp te “bezorgen”.

kamp 2014 1Rond 18.30 uur waren de meeste begeleiders aanwezig voor de laatste instructies en een lekker bord macaroni. Dit jaar mochten we Thimo en Lars als nieuwe leiding binnen het vertrouwde groepje verwelkomen. Rond 19.15 uur kwamen de deelnemertjes samen met hun ouders richting Riethoven. De groepen werden gemaakt en de slaapplaatsen verdeeld. Gelukkig boden de ouders een helpende hand met het opmaken van de bedden zodat wij snel konden beginnen aan de eerste activiteit.

Omdat dit jaar ons kamp in het teken stond van Disney, was de eerste opdracht het bedenken van een team-naam en een daarbij behorende vlag te maken. Er waren diverse knutselmaterialen zodat er uiteindelijk 4 prachtige vlaggen door de jury beoordeeld konden worden. Ook dit jaar werden er voor iedere activiteit punten gegeven en genoteerd op het scorebord.

Daarna was het al snel tijd om richting bossen te lopen en daar het smokkelspel te gaan spelen. De bedoeling was om zoveel mogelijk Disney dollars te smokkelen. Er was één probleem, de boefjes liepen ook in de bossen en die waren eropuit om de dollars af te pakken zodat de smokkelaars weer terug naar het startpunt moesten om nieuwe biljetten te halen.

Rond 22.30 uur waren we allemaal weer terug op het POLVO terrein en was er iets te drinken en te eten. Daar werden alle kinderen ingedeeld in 4 groepen naar leeftijd. Ernie had een dropping bedacht waarbij ook nog eens een schat gezocht moest worden, en dat allemaal in het donker. Spannend.... Rond 01.00 uur waren alle teams weer terug en lag iedereen vrijwel meteen in bed.

kamp 2014 2Zaterdagochtend was het om 9.00 uur opmerkelijk rustig bij het ontbijt. Na de nodige boterhammen, thee, melk en voor de leiding vooral véél koffie, was er gelukkig nog wat tijd om wakker te worden. Ernie hield zich ondertussen bezig met het klein maken van hout voor het kampvuur en Lars was zijn spel aan het voorbereiden. We gingen richting de bossen en daar moesten de groepen Aladin en zijn toverlamp zoeken. Na veel heen en weer geren (ook hier kon men afgetikt worden) waren het dan toch weer de dames die Aladin diep in de bossen gevonden hadden. In de schatkist was voor iedereen wat lekkers te vinden.

Daarna was het tijd voor een kleine pauze. Ook vandaag liet de zon zich de hele dag zien dus ranja ging er wel in. De ochtend werd vervolgd met een spel waarbij de koning ten val gebracht moest worden. Koning Ingmar werd bewaakt door een aantal wachters. Helaas voor hen kwamen er steeds meer slechteriken die uiteindelijk de koning met een mooie beenhaak omgelegd hebben. Bart en Dimph waren net klaar met hamburgers bakken toen iedereen weer op het kamp terug was. Handen wassen en smullen maar. Na zo’n actieve ochtend kon iedereen wel wat energie gebruiken.

kamp 2014 3’s Middags stond er een leuke actieve Disney puzzel/spelletjesparcours op het programma. Het parcours bestond uit 12 verschillende opdrachten. De kids moesten koekhappen, penaltyschieten, rebussen oplossen, de Disneykennis werd gemeten. De zeepbaan werd geschrapt en nog iets véél leukers werd ter plekke bedacht. Het hele team in één grote plastic zak. Ieder kreeg een gevuld bekertje water. Dan gingen ze tegelijkertijd springen om vooruit te komen en zo een poging wagen om een aantal meters verder te komen.. Dit lukte dus nooit, maar wat hebben we gelachen......Inmiddels was Luuk ook gearriveerd en kon nog meegenieten van “zijn” spel.

kamp 2014 4Nadat alle spelen weer opgeborgen waren moest er nog hout gesprokkeld worden voor het kampvuur. Inmiddels had Ernie zijn bijltje weer ter hand genomen en was onder het toeziend oog van velen verder gegaan met houtjes hakken.

Ineens was het etenstijd en kon er per team gegeten worden. De tafels waren gezellig gedekt en traditiegetrouw werd er friet met lekkers geserveerd. Nadat de toetjes verorberd waren kon iedereen even lekker uitbuiken of een partijtje voetballen. Ondertussen werd de eetzaal omgetoverd voor de gezellige zaterdagavond. Maloe en Frank kwamen gezellig op bezoek en zouden de hele avond blijven. Ingmar zou het verhaal van Roodkapje gaan vertellen en de leiding zou dit verhaal gaan uitbeelden. Altijd leuk om nieuwkomers binnen de leiding zoals Lars en Thimo hiervoor “in te plannen”. kamp 2014 5Daarna was het tijd voor iets nieuws. In plaats van de bonte avond was er iets anders bedacht: One minute to win it. Per team kreeg men 100 fiches. Op een lange tafel waren per spel alleen de materialen uitgestald. Een team nam deze spullen van de tafel en dan pas werd duidelijk welk spel hiermee gespeeld moest worden. Ieder team moest dan met een aantal fiches inzetten op dit spel. Wie de hoogste inzet had mocht het spel gaan spelen, en kreeg je 1 minuut om de opdracht te volbrengen. Er kwam van alles voorbij, wc papier afscheuren met één hand, memorie, 1 minuut lang twee ballonnen hooghouden, een bekerpiramide bouwen en nog veel meer.

Tussendoor was er tijd voor frisdrank en een zakje chips. De rookmelders besloten toen maar om gelijktijdig af te gaan. Iedereen werd naar buiten geleid. De blokhut werd gecontroleerd en het bleek loos alarm te zijn. Iedereen mocht weer naar binnen en er kon verder gespeeld worden. Nadat het spel afgelopen was en de fiches geteld waren mochten we naar buiten, naar de vuurplaats, waar inmiddels 4 vuurtjes al lekker brandden. Bart en Dimph hadden per team een grote zak marshmellows om te roosteren. Ferry was weer degene die de stokken van een punt kon voorzien! Rond middernacht gingen de meesten uit zichzelf richting de slaapkamers, moe van een hele dag buiten zijn. Het was dan ook snel rustig.

Ineens was het zondagochtend en werd iedereen wakker gemaakt. Deze keer niet door Bart met zijn pannendeksels, maar wéér door de brandmelders !!! En ook deze keer weer loos alarm. Als eerste stond het opruimen op het programma. Na een uurtje waren alle slaapkamers leeg en de spullen ingepakt beneden gezet. Tijd voor het ontbijt. Nadat iedereen lekker gegeten had konden zij weer naar de bossen toe om een leuk spel te gaan doen. kamp 2014 6Geert had het medicijnspel bedacht. Er waren patiënten met verwondingen aan armen, benen, enz. Per patiënt moest duidelijk worden welke kleur medicijn er bij de verwonding hoorde. Toen alle pillen ingenomen waren en de patiënten genezen waren werd er terug gewandeld naar het POLVO terrein.

Daar was het inmiddels weer schoon en opgeruimd zodat er buiten “op de vuist” gegeten moest worden. Langzaam aan liep het tegen half drie en werd het tijd voor de prijsuitreiking. Het damesteam had alle dagen op kop gelegen maar haalde deze laatste dag te weinig punten om eerste te worden. Jammer voor hen, het team met de “grote” jongens werd op de valreep eerste. Inmiddels waren alle ouders present om hun kind(eren) weer mee naar huis te nemen. Om half vier werd er een laatste rondje gelopen over het terrein en we hadden een primeur dit jaar: Géén verloren voorwerpen!!

Wij als leiding konden weer terugblikken op een gezellig en actief weekend.

Tot volgend jaar......................

Renate