Home Nieuwsarchief Algemeen Het Shizen Hontai jeugdkamp 2016
Het Shizen Hontai jeugdkamp 2016 PDF Afdrukken
dinsdag 21 juni 2016 00:00

Ruimte-missie voltooid: we kunnen terugblikken op een zeer geslaagd jeugdkamp!

Na één jaar elders te zijn geweest met ons jeugdkamp, waren wij in het weekend van 17, 18 en 19 juni weer terug op ons oude vertrouwde POLVO kamp te Riethoven.

2016 kamp 01Vrijdagavond stond de leiding klaar om een 46-tal ruimtereizigers te verwelkomen, groepjes te maken en de slaapplaatsen te verdelen... Nadat de ouders weer huiswaarts gekeerd waren kon er gestart worden met het eerste spel. Met z’n allen richting de bossen om daar per team zo snel mogelijk de leiding te zoeken, in de juiste opgegeven volgorde. Na wat afzien (het weer werkte deze avond niet echt mee) en nadat de leiding gevonden was keerden we met zijn allen terug naar het kamp, waar de keukenbrigade voor iedereen een beker warme chocomel en broodje warme knakworst klaar had staan.

Daarna was het snel tijd voor de traditionele dropping. De kleintjes werden als eerste weggebracht, daarna volgde de rest op volgorde van leeftijd. Ondertussen kon Ernie zijn dropping-bagage checken. Samen met Geert hadden ze graag de oudste groep. Doel: een beetje verdwalen zodat de tocht extra lang zou gaan duren. De door hen stiekem meegesmokkelde knakworstjes zouden op een brandertje in de bossen opgewarmd gaan worden. Misschien nog een ritje in de botsautootjes maken, het was immers kermis in Riethoven...Helaas het brandertje was vergeten en de kermis was nog niet open... maar wel drie uur lekker gelopen!

2016 kamp 02Zaterdagochtend werd er eerst uitgebreid ontbeten. Onze koks hadden behalve de geijkte ontbijtspullen, voor ieder een lekker gekookt eitje klaargezet. Boslucht maakt immers hongerig. Daarna jassen aan en richting de bossen waar een smokkelspel en een levend Star Wars op het programma stond. Het was droog deze ochtend dus werd daar direct gebruikt van gemaakt. Terwijl de kids druk bezig waren in de bossen werden er op het polvo-terrein honderden waterballonnen gevuld voor het grote watergevecht dat die middag plaats zou vinden. Ideetje van Maloe en Frank, laten we tijdens het enige nog droge moment van de rest van de dag, elkaar lekker nat gooien...Maar eerst lunchen met als verrassing wentelteefjes.

Daarna naar het speelveld met zijn allen en werd het een heus waterballet. Na het startsein vlogen er honderden zo niet duizenden waterballonnen over en weer. Hier en daar een pijnlijke treffer, maar dat mocht de pret niet drukken. We hebben in ieder geval veel gelachen.

2016 kamp 03Inmiddels was het weer gaan regenen en hebben de kinderen zich vermaakt met ouderwetse bordspelen. Party & Co, Mens Erger Je Niet, Ganzenbord, Memory, er was van alles te spelen. Al snel werd het tijd voor het avondeten. Daarna volgde het avondspel, Raketten bouwen en schatkaarten ontcijferen. Superleuk. De avond werd afgesloten met het traditionele kampvuur waar je ook nog eens marshmellows mocht roosteren. Daarna naar bed, en wonder boven wonder, het was al vrij snel rustig op de slaapzalen.

Zondagochtend was het nog vrij lang stil. De kinderen toch maar wakker gemaakt waarna ze meteen hun spulletjes konden inpakken. Daarna met zijn allen naar de ontbijtzaal waar de tafels al weer gedekt stonden.

De rest van de dag waren er spellen georganiseerd waar de kinderen lekker vies konden worden met als klap op de vuurpijl een heuse zeepbaan. Altijd leuk voor de ouders, vieze kroost op de achterbank ...althans dat vindt de leiding.
Rond half drie kwamen de eerste ouders aan op het Polvo terrein. Langzaam verzamelde iedereen zich bij de vuurplaats waar het winnend team bekend gemaakt werd. Dit jaar ging iedereen met een lekkere snoepzak naar huis.

Nadat alle kinderen opgehaald waren, konden wij als leiding weer terugkijken op een geslaagd en gezellig jeugdkamp.

Lieve kids en vrijwilligers, dank voor weer een fijn weekend samen met jullie.

2016 kamp 04