Home Nieuwsarchief Algemeen Spellenmiddag: gezelligheid gegarandeerd!
Spellenmiddag: gezelligheid gegarandeerd! PDF Afdrukken
dinsdag 17 januari 2017 18:31

 

De eerste vrijwilligers stonden al om kwart voor 12 klaar om de middag succesvol te laten verlopen. Deze middag, op 20 november, zou een hele drukke middag worden. Het was de spellenmiddag van Shizen Hontai!

Veel kinderen waren erg enthousiast, wel liefst 43 kinderen deden mee aan deze mooie middag. Dat kon je wel zien want ze waren allemaal op tijd. Om 13:00 begon Ronald met de kinderen welkom heetten, kort daarna mochten de kinderen hun begeleiders uitkiezen. Dit deden ze zelfs rennend van energie. De groepjes waren in een flits gemaakt en de spelletjes konden beginnen. Aan de linkerkant van de zaal stonden veel kleine spelletjes waar je verschillende dingen kon doen. Een paar die de kinderen heel leuk vonden, waren: het muis meppen, clown schieten en het stok vangen. De andere spellen waren hiernaast ook erg leuk, maar de kinderen bleven maar vragen of we naar het springkussen mochten. We hadden namelijk niet zomaar een normaal springkussen, deze keer hadden we een veel grotere versie, een stormbaan! Hier hebben we ook met groepjes tegen elkaar geracet, maar ook op het einde vrij op gespeeld. Daarnaast hadden we zoals  gewoonlijk een avontuurlijke apenkooi opgezet en hadden we een van de kleedkamers omgetoverd tot een kleine bioscoop. Daar kregen de kinderen ook nog een koekje en iets te drinken voordat ze zich weer verder storten in de andere spelletjes. Er hing een gezellige sfeer, iedereen was op zijn gemak. De begeleiders vonden het ook erg gezellig. Tijdens de spellen door waren er nog groepsfoto’s gemaakt om deze leuke middag niet te vergeten.

Om 16:00 was het alweer afgelopen, de ouders stonden alweer te wachten op hun kinderen terwijl de kinderen moeilijk waren weg te halen bij de stormbaan. Ze kregen nog een snoepzak mee voor in de auto, en zo sloten we deze spellenmiddag af. Al met al was het een succes! We hebben er van genoten en hopen volgende keer net zoveel pret te hebben als dit jaar.

Lars van Roemburg