Home Nieuwsarchief Judo Lars van Deursen geslaagd voor zwarte band G-Judo
Lars van Deursen geslaagd voor zwarte band G-Judo PDF Afdrukken
woensdag 15 juni 2016 12:15

Lars is afgelopen zaterdag 11 juni 2016 geslaagd voor de zwarte band G-Judo.

Een hele prestatie, samen met Bram Burgers werd een heel programma gedemonstreerd voor een drietallige Judo Dan examen commissie. Hierin de voorzitter van de Districts Graden Commissie  Judo Zuid Nederland dhr  M. Kuijpers  en ook examinatoren  dhr G. Kosak  en  dhr A. Verblackt waren aangeschoven.

Lars had zich goed voorbereid en dat was een hele onderneming.  Trainen op vrijdag bij onze Antoon in de Berkt. Op de maandag in de Kempen Kampus ook nog bij onze Rob Huijberts. En dan natuurlijk nog de reguliere lessen op de woensdag , waar de medeleerlingen dan bewonderend naar Lars zijn technieken konden kijken.  Allemaal begonnen was het voor Lars in 2003 nog bij mej. Maartje Barschot en mevr. Margret Vissers-Kortooms in de nu niet meer bestaande dojo in de springplank.

Vanwege het speciale karakter van het G-Judo Dan examen werd dit op een voor Lars bekende lokatie gehouden in de dojo van de Kempen Campus. De schuifdeuren gingen open en publiek kon mooi vanuit de vergaderruimte meekijken naar het Dan examen en zelfs op de bank in de dojo werd plaats genomen. De dojo was inmiddels onder aanvoering van Onze Antoon feestelijk aangekleed  met vlaggen en banners met een mooie plek voor de Judo Dan Examen Commissie.

Zoals vaak bij examens was ook aan Lars te merken dat dit een speciale gelegenheid was. Dat hij goed voorbereid en getraind was wierp nu zijn vruchten af. Rob stelde vooraf bepaalde vragen  en alles moest getoond worden; valbreken, vele soorten worpen, worpen in verschillende richtingen,  combinatie en overname technieken. Vervolgens ging het verder op de mat met houdgrepen,  kantel en passeer bewegingen, klemmen en verwurgingen.  Dan mochten Lars en Bram afgroeten en ging de commissie in conclaaf en moest er gewacht worden op de uitslag. 

En het werd nog spannender toen er om het paspoort gevraagd werd en wel het JBN paspoort waarin alle prestaties worden bijgehouden; niet te verwarren met het nederlands paspoort.  Gelukkig wist men waar dat was, maar het leek wel een kwartier te duren voordat dat het paspoort daadwerkelijk in handen was van de examen commissie :-))

Als Lars naar voren geroepen wordt samen met uke Bram is het duidelijk ; geslaagd. Na mooie woorden van de voorzitter van Graden commissie over Lars maar ook over uke Bram, mag onze Antoon persoonlijk Lars de band ombinden.  Dan nog ondertekening  van het diploma en dan volgen applaus en de vele felicitaties. 

Lars had hier wel naar uit gekeken om een zwarte band te mogen dragen liet hij weten en de fototoestellen maken overuren om het moment vast te leggen.  Mooi dat  de kantine nog open was en bleef en dat het heuglijke feit nog even goed gevierd werd moge duidelijk zijn. Komende woensdag  al kan hij zijn nieuwe zwarte band en mogelijk zijn diploma laten zien aan zijn mede judokas. Gelukkig duurt het nog even voordat het weer vakantie is, kan hij alvast wennen aan de mooi zwarte kleur.

groeten leon