Home Nieuwsarchief Judo Een terugblik op het Shizen Hontai herfsttoernooi 2016
Een terugblik op het Shizen Hontai herfsttoernooi 2016 PDF Afdrukken
maandag 24 oktober 2016 15:57

HET SHIZEN HONTAI HERFSTTOERNOOI 2016 WAS EEN  SPORTIEVE EN GEZELLIGE DAG!

In alle vroegte zijn onze vrijwilligers weer druk in de weer om sporthal Den Ekkerman op tijd omgetoverd te hebben tot een heuse wedstrijd dojo.  Onze “mattensjouwers/leggers” zijn altijd als eerste aanwezig, samen met WOC leider Remi van Roemburg.

De wedstrijdmatten worden dan gelegd, de schrijftafels per mat klaargezet, de te winnen prijzen worden uitgestald en op de achtergrond pruttelt er een pot koffie voor de harde werkers. Inmiddels is dan Ferry gearriveerd, gewapend met laptop en printer, om alle wedstrijd-informatie en uitslagen netjes “in te voeren” zodat  in loop van de dag de winnaars bekend worden.

De scheidsrechters o.l.v Bryan worden bijgepraat over de laatste nieuwigheden m.b.t het scheidsrechteren en de regeltjes die daar bij horen. De EHBO-ers Peter en Trudian zetten hun werkplekje strategisch klaar en hopen op een rustig toernooi... Als Margret haar winkeltje heeft ingericht en de weegschaal klaar staat loopt het al naar half tien. De eerste deelnemers komen enthousiast binnen om gewogen te worden.


Dan is het tien uur en alle aanwezige judoka’s gaan langs de rand van de tatami zitten. Remi opent, onder toeziend oog van voorzitter Rutger van Deursen het herfsttoernooi en de eerste poules kunnen starten. Na veel mooie acties op de mat, prachtige voetvegen en geweldige worpen zijn rond half twaalf de eerste winnaars bekend en kan erover gegaan worden tot de eerste prijsuitreiking van de dag.

Daarna volgt er een korte pauze voor onze vrijwilligers waarin wat gegeten en gedronken kan worden en even bijkletsen met elkaar. Ondertussen wordt er een mooiekata- demonstratie gegeven. Leuk voor het publiek om te zien wat je allemaal in huis moet hebben als je je 1e Dan wil halen!

Op naar de 2e ronde. Ook deze judoka’s zijn gewogen en wachten met de andere deelnemers van hun poule op de bank totdat zij de tatami op worden geroepen. Ook hier weer schitterende gevechten gezien. De banden worden steeds hoger, dus de technieken steeds moeilijker. Rond 1 uur waren ook van deze poules de winnaars bekend en kon er overgegaan worden tot de 2e en tevens laatste prijsuitreiking van deze dag.

Rond half twee kon er gestart worden met het opruimen van alle materialen. Tijdens het traditionele after-borrelen bij D’n Uitwijk kwamen we tot de conclusie dat we weer een geslaagd herfsttoernooi georganiseerd hebben.

Alle deelnemers: bedankt voor jullie sportieve inzet !

Al onze lieve vrijwilligers: bedankt voor jullie inspanningen deze dag!