Judo- en jiujitsuvereniging Shizen Hontai

Ontmoeten Ontladen Ontplooien

De leraren van Judo- en jiujitsuvereniging Shizen Hontai dragen actief bij aan het geven van kennismakingslessen judo op de basisscholen in Veldhoven. Elk jaar bundelen de club, de gemeente en Schooljudo uit Haarlem daarvoor hun krachten.

Wat is Schooljudo?

Schooljudo is meer dan alleen judo. Het begint in de klas en gaat verder op de mat. Spelenderwijs leren judoën en, belangrijker nog, je skills for life ontwikkelen.
Want bij Schooljudo staan zeven waarden centraal:

  • respect
  • samenwerken
  • discipline
  • beheersing
  • weerbaarheid
  • vertrouwen
  • plezier!

Met Schooljudo leer je dat deze waarden niet alleen heel belangrijk zijn op de judomat, maar ook in de klas en zelfs daarbuiten.
Op school heten de judoleraren entertrainers: zij trainen je in het judo en de skills for life en tegelijkertijd entertainen ze jou tijdens de gymles op school.

Tel je de eerste zes waarden bij elkaar op, krijg je plezier! Want dat is het allerbelangrijkste: dat jij lekker in je vel zit op en naast de mat. En dat je heel veel lol en plezier hebt en maakt tijdens de Schooljudolessen en daarna.

Want na afloop van de reeks judolessen op school vervolg je (als je dat wilt) de lessen bij Shizen Hontai. De basis is gelegd en je stroomt (samen met je schoolvriendje of -vriendinnetje) in bij een van de jeugdgroepen.
Je begint met een of meer proeflessen, zodat je zeker weet dat judo bij jou past.

In de vervolglessen merk je al snel dat je nieuwe vriendjes je vriendinnetjes ontmoet, dat jij je overtollige energie op een leuke en ontspannen manier ontlaadt en dat jij jezelf steeds verder ontplooit. Hoe leuk is dat?

Meer weten?

Meer weten over Schooljudo? Op de website lees je precies hoe de kennismakingslessen op school eruitzien en welke rol Disney speelt tijdens deze lessen.
Of lees het interview dat Schooljudo en de entertrainers uit Veldhoven recentelijk gaven aan het JBN Magazine (het online magazine van de Judo Bond Nederland).

Judo, jiujitsu en nog veel meer

Judo- en jiujitsuvereniging Shizen Hontai organiseert regelmatig activiteiten voor de leden.
Zo kun je jaarlijks meedoen aan een gezellige spellenmiddag en mag je mee op jeugdkamp.
Twee keer per jaar strijden de judoka’s van Shizen Hontai met elkaar of met judoka’s uit de regio om de kampioenstitels.
Daarnaast doen de wedstrijdjudoka’s regelmatig mee aan toernooien in de omgeving van Veldhoven.
In de agenda lees je wanneer de diverse clubactiviteiten plaatsvinden.
Judo

Judo

Judo is leuk! Met diverse spel- en stoeivormen leer je valbreken, train jij je coördinatie en versterk jij je balans. Het spel stimuleert je de basisvormen uit te bouwen tot een daadwerkelijke judotechniek. Oefenen doe je met je maatje, vanuit wederzijds respect. Je groet, werkt samen, leert en geniet.

Lees meer >>

Jiujitsu

Jiujitsu

Jiujitsu maakt je sterk! Deze Japanse krijgskunst bestaat uit een combinatie van judo- en karatetechnieken. Een aanval pareren met een slag, stoot of trap versterkt je weerbaarheid. Zowel fysiek als mentaal. Jiujitsu gaat een stap verder dan judo en is daarom geschikt voor iedereen van acht jaar en ouder.

Lees meer >>

A-judo

A-judo

A-judo is voor iedereen! Judo denkt niet in beperkingen, maar past zich aan op ieders mogelijkheden. In kleine lesgroepen en in een veilige, vertrouwde en gestructureerde omgeving. Zodat je de een-op-een-aandacht krijgt die je nodig hebt. En zodat jij ontspannen en zonder enige groepsdruk kunt sporten.

Lees meer >>

Judopak bestellen?

Judopak bestellen?

Bestel hier