Judo- en jiujitsuvereniging Shizen Hontai

Ontmoeten Ontladen Ontplooien

41 jaar les geven bij Shizen Hontai

Op donderdag 5 juli 2018 hebben we afscheid genomen van Don Mangé. Don heeft 41 jaar les gegeven binnen onze vereniging.
In 1977 maakte Don zijn debuut als trainer. In de 41 jaar die volgden, heeft hij behalve het geven van judo-lessen veel meer dan dat gedaan.


afscheid don

 

Jeugdkamp en nog veel meer.... 

Het mede organiseren en begeleiden van het jeugdkamp (waarbij destijds het aantal van 100 deelnemers ruimschoots overschreden werd), de hike weekendjes, het organiseren van de spelletjesmiddag voor onze allerkleinsten, onze clubfotograaf en vele vrijwillige hand,-en spandiensten.
Daarnaast viel Don op doordat hij “de jeugd” wist te motiveren en stimuleren. Niet alleen wat het judoën betrof, op de maar ook daarbuiten.
Hofleverancier van vrijwilligers tijdens onze evenementen!

Stoppen 

In mei gaf Don aan te gaan stoppen met het lesgeven. Een keuze waar wij als bestuur geheel achter stonden/staan.
Afscheid nemen van zijn groepen, collegae en oud leden wilde Don graag in een bescheiden setting houden.
Op donderdag 5 juli, nadat Don voor de laatste keer de banden, diploma’s en slippen had uitgereikt, werd hij door de jeugd verrast met een prachtige fotocollage van “zijn” judoka’s, een mooi boekwerk waarin (oud) judoka’s mooie woorden voor Don hadden geschreven en bloemen voor Ria.


Daarna nam Orjan Vink het woord namens het bestuur. 41 jaar voor de vereniging klaargestaan, wat een prestatie.
Als dank hiervoor is er unaniem besloten on Don tot erelid van Shizen Hontai te benoemen. Met oorkonde, kadobon en bloemen voor Ria was er tijd voor een drankje.


Er was gelegenheid voor iedereen om Don en Ria de hand te schudden. Vele (oude) bekenden zijn gekomen en verhalen en anekdotes alom!
We konden terugkijken op een mooi afscheid.

Judo, jiujitsu en nog veel meer

Judo- en jiujitsuvereniging Shizen Hontai organiseert regelmatig activiteiten voor de leden.
Zo kun je jaarlijks meedoen aan een gezellige spellenmiddag en mag je mee op jeugdkamp.
Twee keer per jaar strijden de judoka’s van Shizen Hontai met elkaar of met judoka’s uit de regio om de kampioenstitels.
Daarnaast doen de wedstrijdjudoka’s regelmatig mee aan toernooien in de omgeving van Veldhoven.
In de agenda lees je wanneer de diverse clubactiviteiten plaatsvinden.
Judo

Judo

Judo is leuk! Met diverse spel- en stoeivormen leer je valbreken, train jij je coördinatie en versterk jij je balans. Het spel stimuleert je de basisvormen uit te bouwen tot een daadwerkelijke judotechniek. Oefenen doe je met je maatje, vanuit wederzijds respect. Je groet, werkt samen, leert en geniet.

Lees meer >>

Jiujitsu

Jiujitsu

Jiujitsu maakt je sterk! Deze Japanse krijgskunst bestaat uit een combinatie van judo- en karatetechnieken. Een aanval pareren met een slag, stoot of trap versterkt je weerbaarheid. Zowel fysiek als mentaal. Jiujitsu gaat een stap verder dan judo en is daarom geschikt voor iedereen van acht jaar en ouder.

Lees meer >>

A-judo

A-judo

A-judo is voor iedereen! Judo denkt niet in beperkingen, maar past zich aan op ieders mogelijkheden. In kleine lesgroepen en in een veilige, vertrouwde en gestructureerde omgeving. Zodat je de een-op-een-aandacht krijgt die je nodig hebt. En zodat jij ontspannen en zonder enige groepsdruk kunt sporten.

Lees meer >>

Judopak bestellen?

Judopak bestellen?

Bestel hier

Merchandise kopen?

Merchandise kopen?

Bestel hier