Judo- en jiujitsuvereniging Shizen Hontai

Ontmoeten Ontladen Ontplooien

Alle judo- en jiujitsuleraren bij Shizen Hontai zijn door de Judo Bond Nederland (JBN) opgeleide docenten. Het niveau van de scholing zie je terug in de rol die ze hebben op de mat. En je ziet het aan de bandkleur of aan het aantal streepjes (dangraden) op hun zwarte band.

Onze door de judobond erkende en bevoegde leraren volgen regelmatig bijscholingen, lerarenstages en examentrainingen. Zo blijven de judo- en jiujitsulessen voor jou en/of je kinderen afwisselend, vernieuwend, leuk, veilig, betrouwbaar, actueel en afgestemd op de diverse banden- (kyugraden) en danexameneisen.

Wie kom je tegen op dat tatami?

Antoon Verblackt | Hoofdtrainer | Judoleraar B

4e dan judo & 1e dan jiujitsu

 ‘Je kunt alleen een goede judoka worden als je respectvol met elkaar weet om te gaan’

Zeg je in Veldhoven ‘judo’, dan zeg je Antoon Verblackt. Want onze hoofdtrainer verzorgt sinds 1963 de judolessen voor de club. In 1983 voltooide hij zijn opleiding tot judoleraar B (niveau 4) bij de JBN. Daarmee is hij bevoegd om judoka’s op te leiden tot hun zwarte band (1e dan) judo en hoger.

Als hoofdtrainer heeft Antoon de leiding op de judomat en stuurt hij de technische commissie aan. Naast het geven van judolessen bij Shizen Hontai examineert Antoon regelmatig bij de danexamens judo voor de JBN in het district Zuid-Nederland. Meer weten over Antoon? In dit krantenartikel lees je over zijn jarenlange ervaring als judoleraar.

Neem contact op met Antoon.

Leon van Peij | Jiujitsuleraar | Judoleraar aangepast judo

4e dan jiujitsu & 1e dan judo

Leon van Peij is sinds 2003 jiujitsuleraar B (niveau 4) en daarmee is hij verantwoordelijk voor de jiujitsulessen bij Shizen Hontai. Hij begon met judo en jiujitsu in 1980 en sinds 1995 geeft hij jiujitsules. Leon kom je ook tegen bij de aangepast judolessen (a-judo) die hij met enthousiasme, geduld en volgens een duidelijke structuur verzorgt.

Naast het lesgeven levert Leon een actieve bijdrage aan de ontwikkeling van jiujitsu in Limburg. Zo is hij opgeleid tot jiujitsu-scheidsrechter niveau B en is hij bondserkend examinator. Als lid van de districtsgradencommissie jiujitsu (DGCJJ) in Limburg is Leon nauw betrokken bij de danexamens jiujitsu en bij jiujitsustages.

Met deze uitgebreide kennis en ervaring leidt Leon jiujitsuka’s op tot hun zwarte band en hoger.

Neem contact op met Leon.

Rob Huijberts | Judoleraar A | Judoleraar aangepast judo

3e dan judo

In 2005 rondde Rob Huijberts zijn opleiding tot judoleraar A (niveau 3) af. Daarmee is hij bevoegd om zelfstandig les te geven, om judoka’s op te leiden en om examens af te nemen tot en met de bruine band judo (1e kyu).

Samen met Leon verzorgt Rob de lessen a-judo waarbij het denken in mogelijkheden centraal staat. Rob is naast judoleraar ook opgeleid tot scheidsrechter niveau 1, waardoor je hem tijdens de Shizen Hontai Clubkampioenschappen en/of tijdens het Herfsttoernooi regelmatig een judowedstrijd ziet leiden.

Neem contact op met Rob.

Roy Westheim | Judoleraar A | judoleraar in de zorg | ZekerBewegen-instructeur

2e dan judo

‘Iedereen verdient het om plezier te hebben, iedereen verdient persoonlijke aandacht en iedereen verdient het om iets nieuws te leren.’ 

Sinds 2017 kom je Roy Westheim tegen op de Veldhovense judomat. Roy komt oorspronkelijk uit Venlo waar hij in 1991 begon met judo. Hij kijkt net als de andere judoleraren in Veldhoven terug op een brede judo-ervaring, want Roy begon met lesgeven in 2001. Het is zijn dagelijks werk.

Buiten de lessen in verenigingsverband verzorgt Roy ook judolessen bij diverse onderwijs- en zorginstellingen. Bijvoorbeeld als een van de entertrainers van Schooljudo, als gastdocent tijdens studiedagen voor leerkrachten en sportaanbieders, en aan kinderen binnen het speciaal onderwijs of in (jeugd)zorginstellingen.

Neem contact op met Roy 

Roger Reniers | Judoleraar B | Jiujitsuleraar B | Instructeur Fit & Veilig Vallen | Docent gevaarbeheersing

5e dan judo & 3e dan jiujitsu

 ‘Het geeft mij ontzettend veel energie als ik zie dat judoka’s en jiujitsuka’s hun sport met hart en ziel beleven!’

Sinds september 2018 maakt Roger Reniers deel uit van het docentenkader bij Shizen Hontai. Roger komt uit de judoschool van Essink Sportcentrum, waar hij sinds jaar en dag de judolessen verzorgt. In 1985 behaalt hij zijn judoleraar B en in 2015 zijn jiujitsuleraar B-licentie. Dat betekent dat hij niet alleen heel ervaren, maar ook volledig bevoegd is om judoka’s en jiujitsuka’s op te leiden en te begeleiden naar hun 1e, 2e of 3e dangraad judo of jiujitsu.

Het is Rogers ambitie om in 2020 zijn 6e dan judo te behalen. Voor deze grootmeestergraad dient Roger een technisch examen af te leggen en een scriptie te schrijven. En dat vergt een degelijke en veelzijdige voorbereiding: zowel op als naast de judomat. Zo verzorgt Roger regelmatig externe techniek-, kata- en danexamentrainingen, examineert hij bij de danexamens judo en jiujitsu, is hij lid van de katacommissie en is hij bondsraadslid met de portefeuille topsport voor het JBN-district Zuid-Nederland.

Neem contact op met Roger.

Dojo-assistenten

Tijdens de judo- en/of jiujitsulessen zie je regelmatig jeugdige judoka’s rondlopen op de mat. Dat zijn onze dojo-assistenten (niveau 1): zij ondersteunen de leraren tijdens de lessen.

De dojo-assistenten leiden we zelf op met behulp van het beschikbare lesmateriaal van de JBN. Na het succesvol afleggen van een Proeve van Bekwaamheid (PvB) worden zij door de JBN erkend als bevoegd dojo-assistent.

Judo, jiujitsu en nog veel meer

Judo- en jiujitsuvereniging Shizen Hontai organiseert regelmatig activiteiten voor de leden.
Zo kun je jaarlijks meedoen aan een gezellige spellenmiddag en mag je mee op jeugdkamp.
Twee keer per jaar strijden de judoka’s van Shizen Hontai met elkaar of met judoka’s uit de regio om de kampioenstitels.
Daarnaast doen de wedstrijdjudoka’s regelmatig mee aan toernooien in de omgeving van Veldhoven.
In de agenda lees je wanneer de diverse clubactiviteiten plaatsvinden.
Judo

Judo

Judo is leuk! Met diverse spel- en stoeivormen leer je valbreken, train jij je coördinatie en versterk jij je balans. Het spel stimuleert je de basisvormen uit te bouwen tot een daadwerkelijke judotechniek. Oefenen doe je met je maatje, vanuit wederzijds respect. Je groet, werkt samen, leert en geniet.

Lees meer >>

Jiujitsu

Jiujitsu

Jiujitsu maakt je sterk! Deze Japanse krijgskunst bestaat uit een combinatie van judo- en karatetechnieken. Een aanval pareren met een slag, stoot of trap versterkt je weerbaarheid. Zowel fysiek als mentaal. Jiujitsu gaat een stap verder dan judo en is daarom geschikt voor iedereen van acht jaar en ouder.

Lees meer >>

A-judo

A-judo

A-judo is voor iedereen! Judo denkt niet in beperkingen, maar past zich aan op ieders mogelijkheden. In kleine lesgroepen en in een veilige, vertrouwde en gestructureerde omgeving. Zodat je de een-op-een-aandacht krijgt die je nodig hebt. En zodat jij ontspannen en zonder enige groepsdruk kunt sporten.

Lees meer >>

Judopakken of andere artikelen

Judopakken of andere artikelen

Bestel hier