Judo- en jiujitsuvereniging Shizen Hontai

Ontmoeten Ontladen Ontplooien

A-judo in Veldhoven staat voor aangepast judo. Voor die mensen die het lastig vinden om in een (reguliere) groep te sporten, die hun overtollige energie kwijtwillen, die een korte(re) spanningsboog hebben, die snel zijn afgeleid en/of voor die mensen die structuur nodig hebben. A-judo staat voor aandacht, structuur, rust en ontspannen sporten.

Op de Kempen Campus – lekker dichtbij! – maak je kennis met a-judo. In een gestructureerde omgeving krijg je in een kleine lesgroep alle aandacht die je nodig hebt. Van twee door de Judo Bond Nederland erkende leraren die jou helpen bij je technieken. En die lekker gek meedoen met alle spelvormen.

Shizen Hontai is een echte breedtesportvereniging. Dat betekent dat de club kijkt naar de mogelijkheden van de judoka’s. Ontspannen en plezierig sporten staan daarbij voorop: spelenderwijs de basistechnieken leren en typische judowaarden als (zelf)respect, discipline, (zelf)beheersing en samenwerken verder ontwikkelen.

Bij Judo- en jiujitsuvereniging Shizen Hontai stimuleren de goed-opgeleide docenten jou om het beste uit jezelf te halen. Op een positief kritische manier. Zodat jij de confrontatie aangaat, je grenzen durft te verkennen en te verleggen. Waarna jij nog lekkerder en zelfverzekerder in je vel zit.

Wat a-judo?

Judo is een sport die zich gemakkelijk aanpast op de mogelijkheden van de beoefenaar. A-judo denkt niet in beperkingen, maar in wat je wel kunt (bereiken). Vind je het eng, lastig of onveilig om staand te sporten? Geen probleem! Dan verplaatsen we het judo naar de grond en leer je valbreken of judotechnieken vanuit een geknielde of zittende positie.

Judo is een samenspel tussen de ontvanger (uke) en de uitvoerder (tori). Tijdens elke training wissel je continue van rol: je werkt samen. Bij een wedstrijdje (randori) ben je ook regelmatig een ontvanger of uitvoerder: soms win je soms verlies je. Met behulp van coaching leer je daarmee omgaan.

Een veilige en vertrouwde sportomgeving is bij a-judo erg belangrijk. Er is niet alleen aandacht voor de persoonlijke en materiële veiligheid, maar ook aandacht voor het veilig gevoel. Op en naast de mat. Ouders volgen de verrichtingen van hun kroost in een ruimte naast de judomat. Lekker dichtbij en duidelijk zichtbaar.

Waarom a-judo?

Lekker razen

Meer nog dan bij het regulier judo en jiujitsu staat bij a-judo het spelelement centraal. Eftelingtikkertje, junglespelen, rennen en vormen waarbij je spelenderwijs leert valbreken zijn daar enkele voorbeelden van. Zo kun je voor, tijdens en aan het einde van de les even heerlijk je energie kwijt. Om daarna weer te werken aan je technieken.

Structuur

De letterlijk omlijnde omgeving van de judomat (tatami), respectvol groeten, samenwerken en de volgorde en vereenvoudigde uitvoering van de judotechnieken zorgen voor structuur op de mat en vaak ook daarbuiten. Structuur die rust geeft, waardoor de a-judoka ontspannen kan sporten en bewegen.

Zelfvertrouwen

Judo vergroot je zelfvertrouwen, laat je voor jezelf opkomen en zorgt ervoor dat je stevig in je schoenen staat. Hoe dat komt? Bijvoorbeeld omdat je leert valbreken. Dat helpt je tijdens het judoën en in je dagelijks leven. Je staat beter in balans en je bent minder bang om te vallen.

(Zelf)respect

Bij a-judo gaat het er niet om dat je de ander zo hard mogelijk op zijn rug gooit; het gaat over samen een techniek volbrengen. Lukt je dat? Kunnen jullie samen de techniek uitvoeren? Dan glimmen jullie van trots. Dat is goed voor het zelfvertrouwen en je eigenwaarde. Goed gedaan!

Klaar voor het dagelijks leven

Judo en jiujitsu beginnen vanuit de shizen hontai, een neutrale basisstand. Het is geen strijdbare pose waarmee je een gevecht aangaat, maar een neutrale houding waarbij je ontspannen en stevig in balans staat. Klaar om te anticiperen op wat er komen gaat: op de mat en in je dagelijks leven.

Leuk!

Tot slot is a-judo in Veldhoven vooral ontzettend leuk! Want hoe stoer is het om je leraar aan te tikken, waarna hij als een jungleaapje of Roodkapje moet rondrennen? Hoe fijn is het als jij de aandacht krijgt die je nodig hebt? Dat je sport in een kleine groep? Zonder dat je de groepsdruk voelt? Bij a-judo kan dat: dat maakt het zo bijzonder (en) leuk!

Meer weten?

In het lesrooster lees je alle actuele informatie over de exacte lestijden, locaties, leeftijdscategorieën, de samenstelling van de lesgroepen en wie de judolessen verzorgt. Of bekijk hoe je lid wordt bij Shizen Hontai.

Judo, jiujitsu en nog veel meer

Judo- en jiujitsuvereniging Shizen Hontai organiseert regelmatig activiteiten voor de leden.
Zo kun je jaarlijks meedoen aan een gezellige spellenmiddag en mag je mee op jeugdkamp.
Twee keer per jaar strijden de judoka’s van Shizen Hontai met elkaar of met judoka’s uit de regio om de kampioenstitels.
Daarnaast doen de wedstrijdjudoka’s regelmatig mee aan toernooien in de omgeving van Veldhoven.
In de agenda lees je wanneer de diverse clubactiviteiten plaatsvinden.
Judo

Judo

Judo is leuk! Met diverse spel- en stoeivormen leer je valbreken, train jij je coördinatie en versterk jij je balans. Het spel stimuleert je de basisvormen uit te bouwen tot een daadwerkelijke judotechniek. Oefenen doe je met je maatje, vanuit wederzijds respect. Je groet, werkt samen, leert en geniet.

Lees meer >>

Jiujitsu

Jiujitsu

Jiujitsu maakt je sterk! Deze Japanse krijgskunst bestaat uit een combinatie van judo- en karatetechnieken. Een aanval pareren met een slag, stoot of trap versterkt je weerbaarheid. Zowel fysiek als mentaal. Jiujitsu gaat een stap verder dan judo en is daarom geschikt voor iedereen van acht jaar en ouder.

Lees meer >>

A-judo

A-judo

A-judo is voor iedereen! Judo denkt niet in beperkingen, maar past zich aan op ieders mogelijkheden. In kleine lesgroepen en in een veilige, vertrouwde en gestructureerde omgeving. Zodat je de een-op-een-aandacht krijgt die je nodig hebt. En zodat jij ontspannen en zonder enige groepsdruk kunt sporten.

Lees meer >>

Judopak bestellen?

Judopak bestellen?

Bestel hier

Merchandise kopen?

Merchandise kopen?

Bestel hier