Judo- en jiujitsuvereniging Shizen Hontai

Ontmoeten Ontladen Ontplooien

Eén keer per jaar, meestal eind mei, organiseert Shizen Hontai een jeugdkamp. Ga jij naar de bassischool en ben je lid van de vereniging? Dan mag je, als je dat leuk vindt, mee. Ruim voordat het kamp begint, ontvang je tijdens of na de judo- of jiujitsules een persoonlijke uitnodiging via je leraar.

Net als bij de judo- en jiujitsulessen staat bij het jeugdkamp samen plezier maken voorop. Je doet samen spelletjes, mag lekker ravotten in het bos, leert nieuwe mensen kennen, maakt nieuwe vriendjes of vriendinnetjes en je doet hard je best om met je groep de eindprijs te winnen.

De leiding van het jeugdkamp bestaat uit trainers en een aantal oudere judoka’s of jiujitsuka’s. Sommigen van hen zijn vroeger zelf regelmatig meegeweest op kamp. Uit veiligheidsoverwegingen slaapt de leiding op de kamers bij de kinderen.

Een weekend lang plezier maken

Het jeugdkamp vindt plaats in het Polvokamp in Riethoven. Deze blokhut ligt midden in de bossen, zodat iedereen ongestoord en veilig kan spelen. Meestal heeft het kamp een bepaald thema, zoals 'cowboys en indianen' of 'het EK-voetbal'. Het hele weekend staat in het teken van dit thema en de spelletjes, opdrachten en bonte avond sluiten hier allemaal op aan.

Het kamp duurt een heel weekend. Op vrijdagavond rond acht uur verzamel jij je met de andere kinderen op het Polvoterrein en zondagmiddag tussen vier en vijf uur word je door je ouders of verzorgers weer opgehaald. Zodra iedereen aanwezig is, maken we groepen. Waarbij je (zoveel mogelijk) zelf mag kiezen in welke groep en met welke leider je het weekend wilt doorbrengen.

Zijn de groepen gevormd en compleet? Dan vertrekt iedereen met bagage naar de kamer. Je slaapt met je groepsleden op een kamer en iedereen heeft een eigen stapelbed, hoe stoer is dat? Als eerste activiteit moet jij je bed opmaken en je spullen opruimen. Daarna is het tijd voor het eerste spel.

Spelen, ravotten, hutten bouwen en ga zo maar door

Alle spellen, op de bonte avond na, vinden buiten plaats. Bij heel slecht weer is er een alternatief binnenprogramma, maar dan moet het wel echt noodweer zijn. Want een beetje judoka is tenslotte niet bang voor een paar drupjes water, toch? Gelukkig is het meestal mooi weer en schijnt het zonnetje volop!

Tijdens het kamp zijn alle maaltijden inbegrepen, zodat je zelf niets mee hoeft te nemen. Neem je toch snoep of chips mee, is dat prima. Maar dan moet je wel alles netjes delen met de rest van de groep. Zodat iedereen wat lekkers krijgt.

En dan is het tijd voor de spellen en opdrachten! Die zijn elke keer anders, hoewel een aantal vaste onderdelen jaarlijks terugkeren, zoals:

  • Hutten bouwen: bouw een hut van materiaal dat je vindt in de bossen, uiteraard zonder dat je levende bomen of struiken vernielt.
  • Nachtspel: vervul in het donker diverse opdrachten in het bos, met of zonder zaklamp. Zeker als je nog heel jong bent, is dit best spannend. Maar er zijn altijd voldoende leiders aanwezig om je te vergezellen tijdens je nachtelijke zoektocht.
  • Tienkamp: verdien met je team zoveel mogelijk punten tijdens de diverse spelen. Het gebruik van ballen, touwen, balken en andere materialen wordt niet geschuwd en je weet van tevoren nooit wat je te wachten staat.
  • Bonte avond: geef een spetterende voordracht of optreden met jouw groep. Je mag playbacken, een toneelstukje opvoeren, een dansje doen, moppen tappen of bijvoorbeeld een liedje zingen.
  • Kampvuur: samen vuurtje stoken en je eigen brood bakken op een stok boven het vuur.

Zondag is de laatste dag van het kamp en op het eind moet er natuurlijk opgeruimd worden. Dat is niet het leukste klusje, maar zodra je er punten voor je groep mee verdient, wordt het ineens een stuk leuker. Want iedereen wil winnen! Alle kamers zien er daarna ineens spik en span uit.

Zodra alle spullen ingepakt en de kamers opgeruimd zijn, volgt de prijsuitreiking. Er kan maar één groep echt winnen, maar iedereen krijgt een prijs. En dan is het tijd om afscheid te nemen, om je ouders te begroeten en om naar huis te gaan.

Ga jij mee op jeugdkamp?

Een aantal weken voor het jeugdkamp ontvang je tijdens of na de judo- of jiujitsules een uitnodiging met inschrijfformulier. Je vult deze samen met je ouders of verzorgers in en geeft het formulier terug aan je leraar.

Heb jij bijzondere aandachtspunten zoals het gebruik van medicijnen, voedselallergieën of doe je aan bedplassen? Geef dit duidelijk aan op het inschrijfformulier, zodat het voor de leiding duidelijk is. Dat is voor zowel jou als voor de kampleiders wel zo prettig. De leiding bewaart de medicatie en zorgt ervoor dat deze op de vereiste tijden wordt verstrekt of toegediend.

Wil je weten wanneer het volgend jeugdkamp begint? In de agenda zie je precies wanneer jij je agenda vrij kunt houden. Ben jij er de volgende keer ook bij?

 

Judo, jiujitsu en nog veel meer

Judo- en jiujitsuvereniging Shizen Hontai organiseert regelmatig activiteiten voor de leden.
Zo kun je jaarlijks meedoen aan een gezellige spellenmiddag en mag je mee op jeugdkamp.
Twee keer per jaar strijden de judoka’s van Shizen Hontai met elkaar of met judoka’s uit de regio om de kampioenstitels.
Daarnaast doen de wedstrijdjudoka’s regelmatig mee aan toernooien in de omgeving van Veldhoven.
In de agenda lees je wanneer de diverse clubactiviteiten plaatsvinden.
Judo

Judo

Judo is leuk! Met diverse spel- en stoeivormen leer je valbreken, train jij je coördinatie en versterk jij je balans. Het spel stimuleert je de basisvormen uit te bouwen tot een daadwerkelijke judotechniek. Oefenen doe je met je maatje, vanuit wederzijds respect. Je groet, werkt samen, leert en geniet.

Lees meer >>

Jiujitsu

Jiujitsu

Jiujitsu maakt je sterk! Deze Japanse krijgskunst bestaat uit een combinatie van judo- en karatetechnieken. Een aanval pareren met een slag, stoot of trap versterkt je weerbaarheid. Zowel fysiek als mentaal. Jiujitsu gaat een stap verder dan judo en is daarom geschikt voor iedereen van acht jaar en ouder.

Lees meer >>

A-judo

A-judo

A-judo is voor iedereen! Judo denkt niet in beperkingen, maar past zich aan op ieders mogelijkheden. In kleine lesgroepen en in een veilige, vertrouwde en gestructureerde omgeving. Zodat je de een-op-een-aandacht krijgt die je nodig hebt. En zodat jij ontspannen en zonder enige groepsdruk kunt sporten.

Lees meer >>

Judopak bestellen?

Judopak bestellen?

Bestel hier

Merchandise kopen?

Merchandise kopen?

Bestel hier