Judo- en jiujitsuvereniging Shizen Hontai

Ontmoeten Ontladen Ontplooien

Judo in Veldhoven. Lekker dichtbij, gezellig bij een vereniging waar ontspannen sporten voorop staat. Waar goed-opgeleide leraren een veilige, gestructureerde en betrouwbare omgeving voor jou en je kind creëren en waar je meer dan judo vindt. Dat is judo bij Shizen Hontai: je ontmoet nieuwe mensen, ontlaadt je energie en ontplooit jezelf.

Shizen Hontai is een echte breedtesportvereniging. Dat betekent dat de club veel aandacht besteedt aan het opleiden van judoka’s. Ontspannen en plezierig sporten staan daarbij voorop: spelenderwijs leer je de basistechnieken van het judo. En je ontwikkelt belangrijke judowaarden als (zelf)respect, samenwerken, discipline, doorzetten, (zelf)beheersing en (zelf)vertrouwen. Maar judo is vooral leuk!

Elke judoka wordt op een positieve manier aangemoedigd om zijn of haar persoonlijke grenzen te verkennen en te verleggen. Voor de een ligt die grens op het technisch vlak, een ander zoekt een conditionele uitdaging of wil werken aan zijn of haar persoonlijke ontwikkeling. Je haalt eruit wat er voor jou in zit.

Judo: de zachte weg

Vertaald uit het Japans betekent ju-do letterlijk: de zachte weg. De weg naar innerlijke rust, waarbij je met zo min mogelijk inspanning een maximaal resultaat realiseert. Judo gaat niet over het gebruik van brute kracht. Met behulp van balansverstoring voer je een techniek uit, je gebruikt elkaars beweging en elkaars kracht.

Judo is er in meerdere verschijningsvormen, waaronder:

Bij Shizen Hontai vind je regulier judo, wedstrijdjudoaangepast judo en sinds kort ook tuimeljudo. Daarnaast leer je diverse judokata bij je voorbereiding op je zwarte bandexamen. Op de website van de Judo Bond Nederland lees je uitgebreidere informatie over de verschillende judovormen.

Waarom judo?

Zelfvertrouwen
Judo vergroot je zelfvertrouwen, laat je voor jezelf opkomen en zorgt ervoor dat je stevig in je schoenen staat. Hoe dat komt? Ten eerste omdat je leert valbreken. Dat helpt je tijdens het judoën en in je dagelijks leven. Je staat beter in balans en je bent niet bang om te vallen.

Samenwerken
Ten tweede is judo een samenspel tussen de ontvanger (uke) en de uitvoerder (tori). Tijdens elke training wissel je continue van rol: je werkt samen. Ook tijdens een competitievorm (randori) ben je soms de ontvanger en soms de uitvoerder: soms een verliezer en soms een winnaar. Hoe je daarmee omgaat? Dat leer je vanzelf.

Structuur
De letterlijk omlijnde omgeving van de judomat (tatami), respectvol groeten, de volgorde en uitvoering van de judotechnieken, samenwerken met je maatje: het zijn allemaal duidelijke basisregels van het judo. Regels die zorgen voor structuur op de mat en vaak ook daarbuiten. Structuur die vooral de beoefenaars van het aangepast judo duidelijkheid en rust geven.

(Zelf)respect
Bij judo gaat het er niet om dat je de ander zo hard mogelijk op zijn rug gooit; judo gaat over samen een techniek volbrengen. Lukt je dat? Kun je de techniek uitvoeren? Dan glim je van trots. Dat is goed voor je zelfvertrouwen en je eigenwaarde neemt toe. Goed gedaan!

Leuk!
Tot slot is judo vooral ontzettend leuk! Het houdt je lichaam en geest fit en vitaal. Terwijl je armen je maatje uit evenwicht brengen en je benen in balans proberen te blijven, denk je na over je volgende (strategische) stap. Dat is judo! Lekker bewegen, je hoofd leegmaken en je overtollige energie ontladen.

Meer weten?

Judo in Veldhoven doe je bij Shizen Hontai. Je kunt je aansluiten bij een lesgroep die bij jouw leeftijd, jouw woonomgeving, jouw wensen of jouw niveau past. Je kunt bijvoorbeeld:

  • judolessen volgen op de Berkt of op de Kempen Campus in Veldhoven
  • meedoen aan de aangepaste judolessen
  • deelnemen aan de wedstrijdgroep

In het lesrooster lees je alle actuele informatie over de exacte lestijden, locaties, leeftijdscategorieën, de samenstelling van de lesgroepen en wie de judolessen verzorgt. Of bekijk hoe je lid wordt bij Shizen Hontai.

Judo, jiujitsu en nog veel meer

Judo- en jiujitsuvereniging Shizen Hontai organiseert regelmatig activiteiten voor de leden.
Zo kun je jaarlijks meedoen aan een gezellige spellenmiddag en mag je mee op jeugdkamp.
Twee keer per jaar strijden de judoka’s van Shizen Hontai met elkaar of met judoka’s uit de regio om de kampioenstitels.
Daarnaast doen de wedstrijdjudoka’s regelmatig mee aan toernooien in de omgeving van Veldhoven.
In de agenda lees je wanneer de diverse clubactiviteiten plaatsvinden.
Judo

Judo

Judo is leuk! Met diverse spel- en stoeivormen leer je valbreken, train jij je coördinatie en versterk jij je balans. Het spel stimuleert je de basisvormen uit te bouwen tot een daadwerkelijke judotechniek. Oefenen doe je met je maatje, vanuit wederzijds respect. Je groet, werkt samen, leert en geniet.

Lees meer >>

Jiujitsu

Jiujitsu

Jiujitsu maakt je sterk! Deze Japanse krijgskunst bestaat uit een combinatie van judo- en karatetechnieken. Een aanval pareren met een slag, stoot of trap versterkt je weerbaarheid. Zowel fysiek als mentaal. Jiujitsu gaat een stap verder dan judo en is daarom geschikt voor iedereen van acht jaar en ouder.

Lees meer >>

A-judo

A-judo

A-judo is voor iedereen! Judo denkt niet in beperkingen, maar past zich aan op ieders mogelijkheden. In kleine lesgroepen en in een veilige, vertrouwde en gestructureerde omgeving. Zodat je de een-op-een-aandacht krijgt die je nodig hebt. En zodat jij ontspannen en zonder enige groepsdruk kunt sporten.

Lees meer >>

Judopak bestellen?

Judopak bestellen?

Bestel hier

Merchandise kopen?

Merchandise kopen?

Bestel hier